keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Pro Kirjasto!!

Olin itsekkin vahvasti mukana kun edellisen kerran mielenilmauksella vastustettiin Martin ja Mikaelin sivukirjastojen sulkemista ja juouduin myös, monen muun tapaan, pettymään lopputulokseen.
Mara ja Miklu saatiin juuri ja juuri kiinni kun kaupunkimme päästää taas lisää lunta tupaan!
Kulttuuripääkaupunkimme suunnittelee nyt kahden uuden pienen kirjaston sulkemista ja pari muuta joutuu muuttamaan tiloihin joissa ne saavat taistella elintilastaan nuorisotoiminnan kanssa. Tämän päivän uutisissa särähti korvaani seuraavaa:

"Härkämäen ja Lausteen kirjastot aiotaan siirtää alueiden nuorisotalojen yhteyteen. Kirjastot toimivat nykyisin Härkämäen liikekeskuksessa ja Lausteen koulussa.

Härkämäen ja Lausteen kirjastot aiotaan siirtää alueiden nuorisotalojen yhteyteen. Kirjastot toimivat nykyisin Härkämäen liikekeskuksessa ja Lausteen koulussa.

Turun kulttuuritoimen suunnitelman mukaan Härkämäen kirjasto siirrettäisiin Jyrkkälän nuorisotaloon ja Lausteella nuorisotaloon ensi vuoden alussa.

Kirjastotoimi perustelee muutosta kaupungin säästötoimilla ja sillä, että kirjastojen käyttö alueilla on vähentynyt. Toisena vaihtoehtona siirtyminen kirjastoauton palveluihin.

Turun Sanomien mukaan Vasaramäen ja Moision pieniä sivukirjastoja uhkaa jopa sulkeminen. Turun kulttuurilautakunta käsittelee asiaa keskiviikkoillan kokouksessaan.

YLE Turku"

Kuulostaa tutulta vai mitä. On se jotenkin Irvokasta että kun liikemiehet ja muu porvaristo, kuten Kokoomus, Demarit ja Keskusta, saavat ajettua valtion ja kunnat taloudelliseen ahdinkoon, on lääke aina se sama.

Niin mikä, vai? Otetaan köyhiltä edut pois ja revitään työläisten selkänahasta loput. Ei tule mieleenkään että rikkaillahan ne suuret rahat, joita nyt tarvittaisiin, lymyävät.
Miksei niihin kosketa!
Toisaalta kansalaiset saavat tyytyä päätöksiin ilman turhaa mutinaa, itsehän he ovat näitä ahneita, rahanvallan nimeen vannovia, ehdokkaita viime aikoina äänestämällä tukeneet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti